Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- مدیرعامل منطقه آزاد چابهار گفت: بازارچه مرزی "ریمدان" به عنوان نقطه منفصل منطقه آزاد در ‏محدوده مرزی می‌تواند ایران را به کریدور اقتصادی چین- ‏پاکستان متصل کند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، به نقل از روابط عمومی منطقه آزاد چابهار، عبدالرحیم کردی اظهار داشت: در بازه 82 هزار هکتاری که به عنوان محدوده جدید منطقه آزاد چابهار ابلاغ شد، 6 هزار و 300 هکتار به عنوان نقطه منفصل در ‏محدوده مرزی "ریمدان" به منطقه آزاد چابهار افزوده شد که به عنوان نقطه حیاتی و حساس می‌تواند ایران را به کریدور اقتصادی چین- ‏پاکستان متصل کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 ریمدان، نه تنها بازار پاکستان را در ‏اختیار تولید کننده و تجار ایرانی قرار می‌دهد، که حلقه اتصال ایران به پروژه «سی‌پک» خواهد بود. 

مدیرعامل منطقه آزاد چابهار به تشریح کارکردها و ‏مزیت‌های توسعه محدوده منطقه آزاد چابهار پرداخت و گفت: بعد از پنج سال فعالیت مستمر و تصویب و اجرای توسعه محدوده منطقه ‏آزاد، به نقطه‌ای رسیده‌ایم که پیش‌شرط‌های اصلی و مورد نیاز برای فعالیت منطقه آزاد فراهم شده است. امروز مجموعه اتفاقاتی که در ‏چابهار در حال روی دادن است، نشان می‌دهد که چابهار بر ریل توسعه قرار دارد در آینده نزدیک، آنچه از چابهار در سطح ملی مورد ‏انتظار بوده، محقق خواهد شد. 

مدیرعامل منطقه آزاد چابهار با تاکید مجدد بر اهمیت ریمدان، به عنوان منطقه آزاد منفصل از چابهار، یکی از نیازهای این نقطه ‏حساس را راه‌اندازی راه‌آهن چابهار- گوادر از طریق مرز ریمدان عنوان کرد و گفت: آماده‌سازی اراضی ریمدان در فاز اول به مساحت 130 هکتار آغاز شده و توسعه صنعتی در ریمدان با تمرکز بر صنایع انرژی بر آغاز خواهد شد.

"ریمدان" راهبردی‌ترین دروازه ایران برای افزایش مبادلات تجاری با پاکستان / آیا گذرگاه‌های بین‌المللی نقشی در زندگی مرزنشیان دارد؟ + فیلمافتتاح دومین گذرگاه بین‌المللی ایران و پاکستان / رونق اقتصادی و امنیت پایدار مرزی با "میرجاوه و ریمدان"100 هزار تن کالا از مرز ریمدان دشتیاری به پاکستان صادر شد

‏2500 میلیارد تومان پروژه عمرانی در چابهار

کردی بر توسعه زیرساخت‌های عمرانی در منطقه آزاد چابهار تاکید کرد و گفت: پیرو حجم بالای حضور سرمایه‌گذاری در چابهار، ‏منطقه آزاد پروژه‌های عمرانی و زیرساختی زیادی را آغاز کرده که حجم این پروژه‌ها بالغ بر دو هزار و 500 میلیارد تومان است. از این رقم یک هزار و 600 میلیارد تومان پروژه عمرانی آغاز شده در چابهار داریم که از 10 تا 70 درصد پیشرفت فیزیکی دارند و 937 میلیارد تومان پروژه هم تا ‏پایان دولت به بهره‌برداری می‌رسد.

وی ادامه داد: عمده این پروژه‌‌ها آماده‌سازی اراضی است که در بخش صنعت و گردشگری تمرکز دارد. این ‏پروژه‌های عمرانی دهه آینده چهره چابهار را دگرگون خواهد کرد. علاوه بر این با تکمیل طرح‌های ملی فولاد و پتروشیمی، چابهار به ‏قطب صنعتی و اقتصادی کشور تبدیل می‌شود. 

مدیرعامل منطقه آزاد چابهار با تاکید بر اینکه توسعه یک مقوله همه‌جانبه است و باید ابعاد مختلف آن دیده شود، به عملکرد این سازمان ‏در بهبود کیفیت زندگی مردم چابهار اشاره کرد و گفت: به دنبال توسعه محدوده، منطقه آزاد توانسته هم مزیت‌های منطقه آزاد را به ‏شهر تسری داده تا مردم از این مزیت‌ها بهره‌مند شوند و هم اینکه اقدامات عاجلی را برای بهبود آموزش، بهداشت و توانمندسازی جامعه ‏محلی صورت دهد.

انتهای پیام/392/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سیستان و بلوچستان سیستان و بلوچستان مدیرعامل منطقه آزاد چابهار میلیارد تومان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۱۷۲۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیوستن قزاقستان به جمع شرکای کریدور ترانس افغان

تین نیوز

پس از تحرکات گسترده ازبکستان برای جلب رضایت همسایگان این کشور مچون روسیه برای پیوستن به پروژه ساخت کریدور ترانس افغان، معاون نخست وزیر قزاقستان نیز از تصمیم آستانه برای پیوستن به این پروژه خبر داد.

به گزارش تین نیوز به نقل از ریل نیوز، «سریک ژومانگارین» در جریان نشست مشترک خود با عبدالغنی برادر همتای افغان خود در کابل، از تصمیم قطعی دولت قزاقستان برای سرمایه گذاری و مشارکت در ساخت کریدور ترانس افغان خبر داده و تاکید کرد که این پروژه منافع گسترده ای برای آستانه در بر خواهد داشت.

منافع قزاقستان و دیگر اعضای CIS از پیوستن به پروژه ترانس افغان

کریدور ترانس افغان بر اساس آخرین نقشه موجود، از داخل خاک ازبکستان آغاز شده و پس از عبور از مرز ترمز، راهی مزار شریف و سپس کابل و پیشاور در پاکستان خواهد شد. به نوشته نشریه تایمز  آستانه، قزاقستان قرار است در تامین ناوگان مورد نیاز برای کریدور ریلی ترانس افغان مشارکت داشته باشد. این کشور طی سه سال اخیر، میزان صادرات ریلی خود به افغانستان را بیش از ۱۴ درصد افزایش داده که نشانگر اهمیت یافتن توسعه تجارت میان دو کشور است. در حقیقت، میزان صادرات ریلی قزاقستان به افغانستان از  سال ۲۰۲۱، بیش از ۱.۵ میلیون تن افزایش یافته و به ۲.۷ میلیون تن رسیده است.

به نوشته نشریه تایمز آستانه، پیش بینی کارشناسان بازرگانی قزاقستان این است که تا سال ۲۰۳۰ میزان صادرات ریلی این کشور به افغانستان بیش از ۴۰ درصد رشد داشته باشد. نخستین قطار باری قطاقستان به افغانستان را شرکت «تمیر ژولی اکسپرس» در ۲۴ آوریل سال جاری اعزام نمود. بارهای ترانزیتی ریلی اعزام شده به سمت افغانستان به صورت ترکیبی حمل شده و پس از عبور از این کشور راهی پاکستان و سپس بندر جبل علی در امارات خواهد شد. مدت زمان سیر این محموله ترانزیتی نیز ۲۰ الی ۲۵ روز تخمین زده می شود.

عمده تمرکز قزاقستان بر مسیر افغانستان مربوط به صادرات غلات و گندم بوده که کشورهای عربی بزرگترین خریدار این محصولات به حساب می آیند. قزاقستان طی سال های اخیر، تلاش گسترده ای برای دستیابی به بازار بزرگ کشورهای عربی داشته و به همین منظور، مقام های ارشد این کشور در تاریخ ۲۷ فروردین ماه، در نشست مشترک وزرای کشورهای آسیای مرکزی و شورای همکاری خلیج فارس در تاشکند شرکت داشتند. هرچند، دیگر کشورهای آسیای مرکزی از جمله ازبکستان، تاجیکستان، قرقیزستان، ترکمستان و جمهوری آذربایجان نیز در این نشست حضور داشتند که نشانگر اهمیت دستیابی به بازار شورای همکاری خلیج فارس از سوی کشورهای CIS است.

همچنین، دو کشور قزاقستان و ترکمنستان در حال توسعه زیرساخت های ترمینال باری مشترک خود یعنی «بینیو» بوده که قصد دارند ظرفیت بارگیری این ترمینال را به ۱۲ هزار تن در کف و ۳ هزار تن در طبقات برسانند. این ترمینال مشترک نهایتا به هر دو کشور اجازه خواهد داد تا حجم بار ترانزیتی به سمت افغانستان را تا میزان چشمگیری افزایش دهند.

از سوی دیگر، کشورهای آسیای مرکزی که مسیر بار کریدور میانی نیز محسوب می شوند، به دنبال انتقال بار ترانزیتی غرب چین به سمت جنوب، با استفاده از مسیر افغانستان هستند. این نکته را نیز باید در نظر داشت که قزاقستان، علاوه بر خط ریلی موجود اتصالی با چین، در حال ساخت دو خط ریلی مشترک دیگر با این کشور بوده که این موضوع می تواند صادرات و ترانزیت بار ریلی این کشور چین را تا سطح چشمگیری افزایش دهد. در حال حاضر نیز، میزان بار ترانزیتی استان «شی یان» چین به سمت قزاقستان، طی یک سال گذشته بیش از ۴۰ درصد افزایش یافته است.

آیا مسیر ایران دور خواهد خورد؟

اکنون نوبت به این سوال رسیده که آیا در صورت ساخت پروژه ترانس افغان، این پروژه تهدیدی جدی علیه منافع ترانزیتی ایران محسوب خواهد شد یا خیر؟ پیش از پاسخ به این سوال باید این نکته را بدانیم که علاوه بر عزم جدی مشترک افغاسنتان و کشورهای CIS برای ساخت کریدور «ترانس افغان»، سرمایه هنگفت سه کشور قطر، امارات و عربستان سعودی به عنوان پشتوانه مالی این پروژه محسوب شده و همین امر، عملیات ساخت پروژه را تا حد زیادی تسهیل خواهد کرد.

چین نیز به عنوان یکی از منتفعین غیر مستقیم پروژه ترانس افغان که قصد ترانزیت بار صادراتی خود از طریق این مسیر به سمت جنوب را دارد، به طور حتم حامی فنی این پروژه خواهد بود. همچنین، با توجه به روابط نزدیک میان پکن و طالبان پس از سقوط دولت اشرف غنی، چینی ها به شکلی گسترده در بخش های مختلف معادن و صنایع افغانستان حضور دارند. در دوران جدید حکومت طالبان، چینی ها بخش های مختلفی از معادن سنگ های قیمتی افغانستان را در دست گرفته اند که می بایست برای خارج ساخت اکتشافات خود، مسیری مناسب پیدا کنند. به نظر می رسد کریدور ترانس افغان، همان مسیری باشد که چینی ها برای صادرات استخراج های مختلف خود به آن نیاز دارند.

در مقابل کریدور ترانس افغان، مسیر ایران و چابهار قرار دارد که به نظر می رسد به دلیل شرایط پر تنش موجود در خاورمیانه، کشورهای حوزه CIS و تا حدی چین، ترجیح می دهند مسیری امن تر و به دور از تحریم های احتمالی برای مبادلات تجاری خود پیدا کنند. اگرچه امنیت و سهل الوصول بودن مسیر ایران به لحاظ شرایط توپوگرافی با کریدور ترانس افغان قابل قیاس نیست، اما باید این نکته را در نظر داشت که در خصوص کریدور میانی یز همین موضوع رخ داد. همسایگان دو طرف دریای خزر و چین ترجیح دادند به جای مسیر ایران، از مسیر پر هزینه این کریدور استفاده نموده و دردسر حمل ترکیبی از عرض دریای خزر را به جان بخرند.

لذا در خصوص مسیر چابهار نیز به نظر می رسد همان ماجرا بار دیگر در حال تکرار بوده و به طور حتم، راه اندازی کریدور ترانس افغان، ضربه قابل توجهی به آینده مسیر چابهار ایران خواهد زد. لذا ورود دستکاه دیپلماسی به موضوع کریدور ترانس افغان و آینده آن در راستای حفاظت از منافع ملی کشورمان در صنعت ترانزیت بسیار حیاتی بوده و می بایست بدون فوت وقت به این مساله رسیدگی نماید.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • نقش توسعه مسیر ترانزیتی ریمدان در رقابت گوادر-چابهار چیست؟
  • پیوستن قزاقستان به جمع شرکای کریدور ترانس افغان
  • فعالیت۱۶ محدوده معدنی در مجتمع سنگان خواف
  • پاکستان: دیکته خارجی را درباره پروژه مشترک گازی با ایران نمی‌پذیریم
  • بندر چابهار بهترین گزینه برای مبادلات تجاری افغانستان
  • بررسی محدوده، ارتفاعات و کاربری‌های شهر اصفهان در طرح جامع
  • بررسی آخرین وضعیت مناسبات اقتصادی ایران و همسایگان شمالی در وزارت امور خارجه
  • بررسی وضعیت مناسبات اقتصادی ایران و همسایگان شمالی در وزارت امور خارجه
  • منطقه آزاد چابهار در مسیر ساخت نیروگاه خورشیدی
  • تکمیل کریدور ریلی ترانس افغان تا سال ۲۰۲۷