Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- یک کارشناس مسائل چین گفت: سند همکاری‌های جامع ایران و چین می‌خواهد ترکیبی از "خود اتکایی ملی" و "اتصال به قطب‌های قدرت" در جهان باشد.
به گزارش خبرگزاری آریا، محمد زارع درباره این سند که هفتم فروردین در تهران امضا شد، تصریح کرد: یکی از سوالات پرتکرار در افکار عمومی این است که آیا سند همکاری‌های جامع 25 ساله ایران و چین عدول از سیاست نه شرقی و نه غربی است؟
وی با اشاره به اینکه با این سند میتوانیم به سمت حل یکی از معما‌های تاریخی خودمان برویم، ادامه داد: این پرسش که «زیستن با قدرت‌های جهانی چگونه باشد؟»، یکی ازدغدغه‌های نخبگان سیاسی ما در 100 سال گذشته بوده است؛ یک سوال، همیشه در تاریخ سیاسی ایران مطرح بوده و آن چگونگی تامین منافع ملی ایران از مسیر "خود اتکایی ملی" یا "اتصال به قطب‌های قدرت " در نظام بین الملل بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


آقای زارع تاکید کرد: این سند همکاری می‌خواهد ترکیبی از "خود اتکایی ملی" و "اتصال به قطب‌های قدرت" در جهان باشد و به عنوان یک شروع جدید در دستورکار قرار گرفته است و عدول از سیاست نه شرقی و نه غربی جمهوری اسلامی نیست.
وی با اشاره به اینکه آسیا با "نیروی پیشران چین" یک مبداء استراتژیک جدید در نظام بین الملل خواهد بود، گفت: اگر فهم این نیروی پیشران هر چه سریع‌تر به نتیجه برسد و در قالب‌های مختلف از جمله طراحی سند‌های راهبردی بروز داشته باشد، میزان "غافلگیری‌های استراتژیک" را که ممکن است نظام تصمیم گیری ما با آن مواجه شود، کاهش می‌دهد.
آقای زارع افزود: بخش مهمی از نظم بین الملل آینده در یک پهنه ژئوپلتیک جدید یعنی از دریای جنوبی چین تا اقیانوس هند تعیین خواهد شد؛ این پهنه جدید، رقابت‌های رو به افزایش قدرت‌های بزرگ را به وجود آورده است. جمهوری اسلامی چه بخواهد و چه نخواهد بخش مهمی از این پهنه ژئوپلتیکی است و نتیجه رقابت قدرت‌ها بر منافع ملی ما تاثیرات بسیار مهمی خواهد داشت.
این کارشناس مسائل چین همچنین اظهار داشت: امضای این سند به معنای فهم روند‌های جدیدی است که در نظام منطقه‌ای و بین المللی در حال وقوع است و جمهوری اسلامی اگر نتواند پاسخی شایسته برای این روند‌های جدید در نظام بین المللی داشته باشد، نمی‌تواند از فرصت‌های موجود در رقابت‌ها به نفع خودش استفاده و تهدید‌ها را شناسایی کند.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از صدا و سیما، وی با بیان اینکه سند همکاری‌های جامع 25 ساله ایران و چین یک نقطه تحول در فرهنگ استراتژیک سند نویسی در کشور نیز هست، گفت: شاید برای اولین بار است که ما برای کار راهبردی با قدرت‌های بزرگ به سمت تنظیم سندی با چارچوب‌های مشخص حرکت کرده ایم و این می‌تواند نقطه تحول در فرهنگ استراتژیک جمهوری اسلامی باشد.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: ایران چین جمهوری اسلامی سند همکاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۴۲۸۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین ۱۰ قلم داروهای راهبردی مورد نیاز زیمبابوه به کمک ایران

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، روح الله دهقانی در دیدار وزیر علوم زیمبابوه، ظرفیت‌های انسانی و منابع طبیعی را دو فرصت ویژه زیمبابوه برای همکاری با ایران اشاره کرد و گفت: زیمبابوه، کشوری بسیار غنی با جاذبه های طبیعی و منابع سرشار است که روابط بسیار خوب سیاسی بین دو کشور برقرار است. مواضع انسان دوستانه این کشور نسبت به مردم مظلوم فلسطین و مواضع حمایتگرانه مردم زیمبابوه و واکنش نسبت به ظلم رژیم صهیونیستی، ستودنی است و امیدوارم کشورهای دنیا به دور از ظلم در سایه صلح و آرامش زندگی کنند.

وی تاکید کرد: با توجه به تاکیدات ریاست جمهوری اسلامی ایران و عزم جدی برای توسعه همکاری ها در حوزه های علمی و فناورانه آمادگی کامل داریم تا با کشورهای مختلف به ویژه کشورهای آفریقایی، همکاری‌های اقتصادی، دانشی و فناورانه خود را گسترش دهیم. زیمبابوه به عنوان یکی از اصلی ترین مخاطبان برنامه همکاری های علمی و فناورانه ایران، دارای ظرفیت‌های بسیار خوبی برای همکاری در حوزه‌های گوناگون فناوری‌های پیشرفته و برنامه‌های توسعه اقتصاد دانش‌بنیان است.

معاون علمی رییس‌جمهور، توانمندی‌های ایران در حوزه هوافضا و توسعه فناوری‌های تجاری این حوزه را یکی از حوزه های همکاری ایران و زیمبابوه برشمرد وافزود: ایران با هدف رفع نیازهای متعدد وتلاش هایی که در تولید علم و محصولات فناورانه حوزه هوافضا داشته، توانسته است به دستاوردهای خوبی در این حوزه دست پیدا کند و آمادگی دارد محصولات این حوزه از پرنده های بدون سرنشین، پهپادهای هوشمند با کاربردهای مختلف از جمله کشاورزی، تحقیقاتی و پایش و ... با زیمبابوه همکاری فناورانه داشته باشد.

دهقانی در ادامه اظهار کرد: با توجه به این‌که ایران و زیمبابوه از منابع بسیار ارزشمند ملی، منابع طبیعی و زیرزمینی، کشاورزی و معدن برخوردارند، می‌توانیم همکاری‌های فناورانه متنوعی را در این حوزه همچون پایش منابع طبیعی، جنگل ها، مراتع، معادن، ارزیابی هوشمند محصولات، کاشت، کوددهی و برداشت هوشمند با زیمباوه تحقق بخشیم. در این موضوع از حیث تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری کاملا غنی هستیم و آمادگی داریم این فناوری ها را به زیمبابوه انتقال داده یا شرکت هایی را ایجاد کنیم.

معاون علمی رییس‌جمهور با اشاره به این‌که بیش از ۹۰ درصد داروهای مصرفی کشور و بیش از ۷۰ درصد تجهیزات پزشکی مورد نیاز در داخل کشور و توسط شرکت‌های دانش‌بنیان تامین و تولید می‌شود، ادامه داد: ایران به توانمندی تولید مجموعه ارزشمند و پیشرفته‌ای از تجهیزات و اقلام پیشرفته پزشکی تا انواع داروهای نوترکیب و پیشرفته دست یافته است و همچون سایر حوزه‌ها، آماده هستیم دستاوردهایمان را در قالب یک همکاری مشترک با زیمبابوه به این کشور ارائه کنیم.

وی با اشاره به آغاز همکاری ایران و زیمبابوه در عرصه همکاری‌های فناورانه سلامت گفت: در فاز نخست همکاری مقرر شد تا ایران در حوزه تامین ۱۰ قلم دارو و تجهیز پزشکی اولویت‌دار، ظرفیت‌های فناورانه و محصولات خود را در اختیار زیمبایوه قرار دهد و با اعلام این نیازها از سوی زیمبابوه، زمینه‌های لازم برای انتقال فناوری یا عرضه محصولات سلامت مورد نیاز زیمبابوه فراهم می‌شود. شکل‌گیری کمیته‌ای مشترک برای تعریف سرفصل‌های همکاری مشترک دو کشور، موضوع دیگری است که در این نشست مورد توافق قرار گرفت.

کد خبر 6100353

دیگر خبرها

  • قدرت هسته‌ای، ثروت‌ساز و اقتدار آفرین است / آژانس در حوزه این تکنولوژی همکاری نمی‌کند
  • قدرت هسته‌ای، ثروت ساز و اقتدار آفرین است/آژانس در حوزه این تکنولوژی مطلقاً همکاری نمی‌کند
  • تامین ۱۰ قلم داروهای راهبردی مورد نیاز زیمبابوه به کمک ایران
  • همکاری ایران و مجارستان در حوزه فرهنگ و هنر
  • سفر بارزانی به تهران، یک تحول مهم
  • همکاری‌های کشاورزی ایران و تاجیکستان گسترش می‌یابد
  • کاهش مشکلات جامعه با تحول در نظام آموزشی امکان‌پذیر است
  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی استفاده کنند
  • لاوروف: نتایج انتخابات آمریکا بر تمایل برای تحمیل «شکست استراتژیک» به ما اثری ندارد
  • ادعای دلارزدایی و قرارداد دلاری/کشور‌های اسلامی؛ از نشست‌های نمایشی تا اقدامات عملی/عملیات وعده صادق و تحول در تاریخ غرب آسیا