Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از space.com  مدارگرد «چانگ ای ۵» در نخستین مورد پس از دهه‌ها در ماه دسامبر (آذر) کپسولی حاوی ۲ کیلوگرم سنگ و خاک کره ماه را به زمین فرستاد.

بیشتر بخوانید:

چین آماده فرستادن سفینه فضایی به کره ماه می‌شود | نخستین نمونه‌برداری از ماه پس از نیم قرن چین سفینه «چانگ ای ۵» را برای نخستین نمونه‌برداری از ماه پس از ۴۴ سال به فضا فرستاد ویدئو | سفینه فضایی چینی با نمونه‌های کره ماه به زمین بازمی‌گردد شروع دوران جدید مسابقه فضایی: چین سنگ‌های ماه را به زمین می‌آورد تصویری از کره زمین و کره در کنار هم که «چانگ ای ۵» از «نقطه «لاگرانژ یک خورشید-زمین یک» در فضا گرفته است

سفینه مدارگرد چینی پس از فرستادن این محموله به زمین، موتورهایش را روشن کرد تا به نقطه‌ای در فضا به نام «نقطه لاگرانژی خورشید- زمین یک» برسد که در فاصله ۱.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۵ میلیون کیلومتری از زمین در جهت خورشید قرار دارد. نقاط لاگرانژی پنج نقطه میان اجرام بزرگ فضایی هستند که در آن نقاط جاذبه دو جرم یکدیگر را خنثی می‌کنند. غالبا ماهواره‌های رصدی را در این نقاط قرار می‌دهند.

این سفینه از مدار به دور این نقطه متعادل از لحاظ گرانشی تصویری منحصریه‌فرد از زمین و ماه با هم فرستاده است.

چانگ ای ۵ مجموعه‌ای از آزمایش‌ها مربوط به کنترل مداری و رصدهای زمینی و خورشیدی را انجام می‌دهد که به ماموریت‌های آینده فضایی کمک خواهند کرد.

تصویری از خورشید که «چانگ ای ۵» از «نقطه لاگرانژ خورشید- زمین یک» گرفته است

دانشمندان چینی گفته‌اند که «چانگ ای ۵» پس از تکمیل آزمایش‌هایش در «نقطه لاگرانژی خورشید-زمین یک» ممکن است به سوی اهدافی جدید فرستاده شود.

کد خبر 601530 برچسب‌ها چین نجوم - سیاره - ستاره فضاپیما - کاوشگر فضا - سازمان‌ها آژانس‌های جهانی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: چین نجوم سیاره ستاره فضاپیما کاوشگر چانگ ای ۵

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۳۰۵۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چین با بذرهای فضایی کشاورزی می‌کند!

جدیدترین ماموریت فضایی سرنشین‌دار چین، چندین نمونه بذر را به زمین آورده است.

به نقل از چاینا دیلی، با بازگشت فضاپیمای سرنشین‌دار «شنژو ۱۷»(Shenzhou-17)، گروه جدیدی از نمونه‌های آزمایشی علمی از ایستگاه فضایی «تیانگونگ»(Tiangong) چین به زمین رسیدند که شامل بذرهایی برای آزمایش‌های پرورش گیاه هستند.

بذرهای علوفه از جمله یونجه و جو که توسط «مؤسسه دامپروری و علوم دارویی لانژو»(LIHPS) زیر نظر «آکادمی علوم کشاورزی چین»(CAAS) ارائه شده ‌بودند، ۱۱ ماه در معرض پرتوهای فضایی در ایستگاه فضایی تیانگونگ قرار گرفتند.

پس از بررسی‌های اولیه در «مرکز فناوری و مهندسی بهره‌برداری از فضا» زیر نظر «آکادمی علوم چین»(CAS)، بذرها برای بررسی‌های تجربی به یک گروه پژوهشی از موسسه دامداری و علوم دارویی لانژو سپرده شدند.

«یانگ هونگشان»(Yang Hongshan) دانشمند ارشد این گروه پژوهشی گفت: پژوهشگران، آزمایش‌های جوانه‌زنی را روی بذرها آغاز کرده‌اند و آزمایش‌های اصلاحی را نیز انجام خواهند داد تا به محصولات جدید با کارآیی بالاتر، کیفیت بهتر و مقاومت بیشتر دست یابند.

وی افزود: انتظار می‌رود که نتایج این پژوهش، روحیه رقابتی چین را در زمینه علم و فناوری کشاورزی به طور قابل توجهی افزایش دهند و از توسعه پایدار کشاورزی در این کشور حمایت کنند.

گروه پژوهشی، سه گونه جدید یونجه و یک گونه جدید جو را از طریق پرورش در فضا با موفقیت کشت کرده‌اند. این گونه‌ها به طور گسترده در روند تولید استفاده شده‌اند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • پرتاب ۴ ماهواره با یک موشک به مدار زمین
  • چین محموله مرموزی را به ماه فرستاد
  • تازه‌ترین نظریه توطئه: ما دو خورشید داریم که دومی پشت اولی پنهان شده!
  • کمربند کویپر و ابر اورت: لبه‌های منظومه شمسی!
  • پیشرفت گام به گام هند در صنعت فضایی
  • آماده‌باش چین برای شراره‌های خورشیدی
  • درگیری اسد با صدام حسین سر حمایت از ایران! / گنجینه جواهرات ملی ایران از نمای نزدیک / ستاره مصنوعی چینی، شش برابر داغ‌تر از خورشید! / دو شگرد برای افزایش بهره‌وری روزمره / روش تشخیص ایمیل‌های کلاهبرداری
  • حمل‌ و‌ نقل در ناوگان فناوری
  • چین با بذرهای فضایی کشاورزی می‌کند!
  • ماه در وضعیت اوج زمینی قرار می‌گیرد