Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-08@17:13:27 GMT

چرا تایوان نقطه بحرانی رابطه چین و آمریکاست؟

تاریخ انتشار: ۹ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۳۱۸۰۳

چرا تایوان نقطه بحرانی رابطه چین و آمریکاست؟

گرچه رابطه آمریکا و چین سرشار از مناقشه است و تحلیلگران معتقدند که این رابطه قرن ۲۱ را تعریف خواهد کرد، اما تشدید تنش‌ها پیرامون تایوان، این رابطه را وخیم‌تر کرده است.

به گزارش ایسنا، به نقل از  وب‌سایت روزنامه یواس‌ای تودی، واشنگتن تاکنون تسلیحات زیادی به تایوان فرستاده تا این جزیره خودگردان از خود در برابر حمله احتمالی چین دفاع کند، زیرا پکن تایوان را بخشی از سرزمین اصلی چین می‌داند و گزینه اعمال فشار نظامی برای پس گرفتن آن را رد نکرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حال سفر احتمالی نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان، به تنش‌های واشنگتن و پکن جانی تازه داده است.

نیویورک‌تایمز روز شنبه گزارش داد که نانسی پلوسی آمریکا را به مقصد آسیا ترک کرده و ممکن است در تایوان نیز توقف داشته باشد.

جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا در سفر ماه مه خود به آسیا گفت، آمریکا نسبت به دفاع از تایوان تعهد نظامی دارد.

برخی تحلیلگران معتقدند که چین در حال مطالعه دقیق جنگ اوکراین و روسیه است تا ببیند حمله نظامی به تایوان تا چه حد "عاقلانه" است. پکن هشدار داده است که اگر پلوسی به تایوان سفر کند، با «عواقبی جدی» مواجه خواهد شد.

اتخاذ یک موضع سفت و سخت می‌تواند به شی جینپینگ، رئیس‌جمهوری چین کمک کند تا در نشست بزرگ حزب کمونیست حاکم، مسیرش را برای راهیابی به سومین دوره ریاست‌جمهوری چین هموار کند.

دولت بایدن، چین را تنها کشوری می‌داند که ممکن است نظام بین‌المللی را شدیدا تغییر دهد، به همین دلیل، مدتی است که واشنگتن سعی می‌کند قدرت پکن را کم کند.

بایدن در ماه مه گفت، اگر چین به تایوان حمله کند، آمریکا از این جزیره خودگران دفاع خواهد کرد. این سومین بار بود که بایدن به صورت علنی از حمایت نظامی آمریکا از تایوان سخن می‌گفت. البته هر بار، شخص بایدن یا مقامات دولتش تصریح کردند که در عین حال به سیاست «چین واحد» احترام می‌گذارند.

بایدن و شی برای حفظ ارتباطات خود، هفته گذشته مکالمه‌ای حدودا سه ساعته داشتند، گفت‌وگویی تلفنی که شی در آن بر مخالفت شدید کشورش با استقلال تایوان تاکید کرد.

گرچه نانسی پلوسی به بهانه مسائل امنیتی، برنامه سفر خود به آسیا را اعلام نکرده، اما چند تن از قانونگذاران آمریکایی می‌گویند که از آن‌ها برای همراهی پلوسی در تور آسیا دعوت شده و به احتمال توقف در تایوان نیز اشاره شده است.

اگر پلوسی به تایوان برود، ارشدترین مقام آمریکایی خواهد بود که از ۱۹۹۷ تاکنون وارد این جزیره خودگردان شده است.

بایدن شخصا اعلام کرده است که با این سفر موافق نیست، اما بسیاری از مقامات دولت وی مکررا تاکید کرده‌اند که این تصمیم بر عهده شخص پلوسی است، چرا که او رئیس یک بخش مستقل و مجزا از حکمرانی آمریکاست.

به هر حال، اگر پلوسی به تایوان نرود، اینطور به نظر خواهد رسید که آمریکا تسلیم فشارهای چین شده است و اگر به تایوان برود، احتمال دارد تنش‌ها میان دو کشور به وضعیتی بحرانی برسد.

این سفر احتمالی برای رهبران چین هم معانی و تفاسیر خود را دارد. شی جینپینگ می‌خواهد در آستانه نشست ماه اوت سران حزب کمونیست که پیش از جلسه کنگره این حزب در پاییز برگزار می‌شود، موضع سیاسی خود را تقویت کند. شی باور دارد که می‌تواند با پس گرفتن تایوان، جایگاهش در تاریخ را تحکیم کند.

دولت بایدن تلاش می‌کند تا تنش‌های رابطه آمریکا و چین را در حد «رقابت» نگه داشته و نگذارد به «مناقشه» برسد.

پکن شدت واکنش‌هایش را افزایش داده و تلویحا اشاره کرده است که اگر پلوسی به تایوان سفر کند، چین به گزینه اعمال فشار نظامی فکر خواهد کرد.

جان کربی، سخنگوی پیشین وزارت دفاع آمریکا که اخیرا فعالیتش را به عنوان «هماهنگ‌کننده ارتباطات استراتژیک» در شورای امنیت ملی کاخ سفید آغاز کرده، روز جمعه گفت، دولت آمریکا نشانه روشنی از احتمال وقوع یک پدیده نظامی از سوی چین نمی‌بیند. او چین را به دلیل «لفاظی‌های فتنه‌جویانه» مورد انتقاد قرار داد و بر گفت‌وگوی روز پنجشنبه بایدن و شی جینپینگ تاکید کرد. بایدن در این گفت‌وگو بار دیگر به همتای چینی خود اطمینان داد که موضع آمریکا در قبال تایوان تغییر نکرده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: تايوان چین نانسی پلوسی تنش در روابط چین و تایوان شی جینپینگ جو بایدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۳۱۸۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سی‌ان‌ان: سرکوب اعتراضات و حمایت از صهیونیست‌ها آرای بایدن را می‌خورد

به گزارش قدس آنلاین، پایگاه شبکه «سی.ان.ان» گزارش کرد: گسترش خشم دانشجویان آمریکایی به خاطر سرکوب دانشجویان معترض حامی فلسطین توسط پلیس در ضمن ادامه حمایت‌های «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا از عملیات نظامی رژیم صهیونیستی در غزه باعث رویگردانی رای‌دهندگان جوان و به اصطلاح نسل «زد» از او با نزدیک شدن به موعد انتخابات ۲۰۲۴ شده است.

«حسن پیرعلی»، یکی از جوانان مسئول تبلیغات انتخاباتی در حمایت از جو بایدن در دانشگاه «ویک فورست» در کارولینای شمالی گفت: «اگر بخواهم از خودروهای برقی و تغییرات آب‌وهوایی حرف بزنم یک دانشجو از من می‌پرسد پس موضوع انتشار گازهای گلخانه‌ای در اثر بمباران غزه چه می‌شود؟ آن وقت مجبورم بگویم در این مورد قادربه کمک نیستم.»

جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا روز پنجشنبه گفت که «یهودستیزی و سخنان نفرت انگیز در دانشگاه‌های آمریکا جایی ندارد»، اما از حق اعتراض مسالمت آمیز دفاع کرد.

سی‌.ان.ان گزارش داد وخامت وضعیت در نوار غزه با توجه دسترسی بسیاری از جوانان آمریکایی به گزارش‌های در لحظه درباره جنگ در این باریکه از طریق رسانه‌های اجتماعی تبدیل به یک نگرانی بزرگ سازمان‌ها و گروه‌های حامی جو بایدن در مبارزات انتخاباتی از جمله سازمان‌های دموکرات، گروه‌های لیبرال خارج از حزب و دیگر متحدان او شده و آنها نگران رویگردانی شدید رای‌دهندگان جوان از شرکت در انتخابات ۲۰۲۴ هستند.

یک مثال بارز این نگرانی‌ها بیانیه منتشر شده از سوی یکی از گروه‌های دموکرات حامی بایدن به نام «دموکرات‌های کالج‌های آمریکا» است. این سازمان در بیانیه خود نوشت: «کاخ سفید استراتژی اشتباه در آغوش کشیدن بنیامین نتانیاهو را در پیش گرفته و به پایگاه حامیان خودش و همه رای‌دهندگانی که می‌خواهند این جنگ پایان یابد کم محلی می‌کند.  باید هر چه بیشتر این مساله تصریح شود که درخواست برای آزادی فلسطینی‌ها به معنی یهودستیزی نیست.»

سی.ان.ان بیانیه سازمان «دموکرات‌های کالج‌های آمریکا» را که سالهای زیادی زیر نظیر کمیته ملی حزب دموکرات فعالیت کرده جسورانه دانسته که به طور بالقوه می‌تواند جایگاه این سازمان نزد رهبران ارشد حزب دموکرات را به خطر بیندازد.

اما یکی از گلایه‌های اصلی این سازمان این است که ظاهرا رئیس جمهور آمریکا نمی‌خواهد بفهمد رویکردش در قبال سرکوب اعتراضات دانشجویان حامی فلسطین و ادامه دادن به حمایت‌های نظامی از رژیم صهیونیستی چطور کار این سازمان و حامیان دیگر جو بایدن برای انجام تبلیغات انتخاباتی به نفع این نامزد دموکراتها در انتخابات ۲۰۲۴ را به ویژه در میان قشر جوانان و دانشجویان سخت‌تر می‌کند.

انتهای پیام

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • برنی سندرز بار دیگر نامزد سنا می‌شود
  • توقف ارسال سلاح از آمریکا به اسرائیل به دلیل اختلاف بر سر حمله به رفح
  • پایان فرصت دولت بایدن برای گزارش به کنگره درباره اسرائیل
  • آمریکا در بحرانی‌ترین دوره‌ تاریخ خود قرار دارد
  • پولیتیکو: آمریکا ارسال محموله‌های بمب به اسرائیل را معلق کرد
  • ژاپن اظهارات بایدن درباره مهاجرهراسی را تاسف آور خواند
  • تعلیق تحویل مهمات به رژیم صهیونیستی توسط آمریکا
  • اعتراف روزنامه غربگرا: ایران  سه بر صفر از آمریکا جلو است
  • جنبش دانشجویی حمایت از فلسطین: این صدای آمریکاست! | چند دانشجو بازداشت شده‌ اند؟
  • سی‌ان‌ان: سرکوب اعتراضات و حمایت از صهیونیست‌ها آرای بایدن را می‌خورد